Ansök om SKAPA-priset!


SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.


SKAPA-talang för unga innovatörer >>> 125 000, 75 000 & 50 000 kronor

Detta prestigefyllda pris delas ut till framtidens talanger. Priset delas ut till den eller de unga personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet, utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Utmärkelsen ger kraft åt innovationsklimatet i Sverige.

Priset delas först ut på länsnivå, där alla länsvinnare får 10 000 kronor, sedan nationellt.

Sista ansökningsdag den 23 april 2020!

Mer information om SKAPA-talang >>
Ansök/nominera till SKAPA-talang >>


SKAPA-priset >>> 500 000 kronor

Delas ut till den eller de personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet och utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter. Priset har delats ut varje år sedan 1986 och vinnaren kan kalla sig svensk mästare i innovationer.

Priset delas först ut på länsnivå, där alla länsvinnare får 10 000 kronor, sedan nationellt.

Sista ansökningsdag den 23 april 2020!

Mer information om SKAPA-priset >>
Ansök/nominera till SKAPA-talang >>


SKAPA-förebild >>> 100 000 kronor

SKAPA-förebild är ett pris som är initierat av Lasse Tenerz och Bertil Hök till minne av Leffe Smith. Priset är till för hjältarna bakom kulissen och tilldelas en person vars insats varit avgörande för ett projekt som nått kommersiell framgång, men som inte är entreprenören. En person vars driv, kunskap och prestigelösa arbetsmoral varit essentiell för projektets framgång. Personer utan vars outtröttliga engagemang och driv en utvecklingsprocess inte hade varit möjlig.

Priset är nationellt och delas ut på SKAPA Innovationsgala.

Sista ansökningsdag den 15 september 2020!

Mer information om SKAPA-förebild >>
Ansök/nominera till SKAPA-förebild >>

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbläsare har dåligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt uppdatera din webbläsare eller ladda ner någon annan som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×