Om oss


Vi är en neutral aktör som ska skapa förutsättningar så att fler företag inom hälsoteknikbranschen utvecklar lösningar som leder till framgångsrik kommersialisering. På så sätt skapas också en attraktivare industriregion som bidrar till att Sverige fortsättningsvis är en testbädd för internationella lösningar såväl ett ekosystem där vi kan visa på digitaliseringens möjligheter samt effektiv och hållbar utveckling inom området.

Genom att uppnå detta stärks Västmanlands styrkeområde Välfärd och hälsa såväl som det ÖMS-gemensamma utmaningsområdet Life science, med fokus på välfärdsteknik och e-hälsa. Här är samspelet med den starka Life science-sektorn i Uppsala, Stockholm, Östergötland och övriga delar av ÖMS samt en pågående utveckling i vård och omsorgsorganisationerna i desamma en viktig grund i det fortsatta arbetet.

Tillsammans bidrar detta till en effektivare, säkrare och tryggare vård och omsorg, bättre arbetsförhållanden för personalen, bättre livskvalitet för patienter och brukare samt fler framgångsrika företag inom området.

Målet är alltså att fler produkter inom vård, hälsa och omsorgssektorn (hälsoteknik) når kommersiell framgång eftersom alltför många produkter/tjänster som skulle kunna skapa nytta avvecklas.

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbläsare har dåligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt uppdatera din webbläsare eller ladda ner någon annan som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×