Samlad information om stöd och åtgärder


Med anledning av rådande läge, finns det naturligtvis oro bland företag för hur den förändrade samhällssituationen kommer att påverka verksamheten. Nedan hittar du viktiga länkar till information som kan vara användbar för dig som företagare, anställd och privatperson.

 

Region Västmanland

På sidan Företagare och covid-19 samlar Region Västmanland aktuell information till företagare och näringslivsfrämjare i Västmanlands län med anledning av coronaviruset covid-19.

REGION VÄSTMANLAND >

Västmanlands företagssupport

Är du i behov av företagssupport? Västerås Science Park och dess samarbetspartners finns tillgängliga för samtal och rådgivning hur du som företag kan ta nästa steg i de utmaningar du står inför. Du är välkommen att kontakta oss för allmänna frågor, men vi har även möjlighet att hänvisa dig till våra samarbetspartners inom områden som HR, ekonomi, juridik och hälsa.

VÄSTMANLANDS FÖRETAGSSUPPORT >

MER INFORMATION FRÅN REGION VÄSTMANLAND >

Regeringen

Mer information från regeringen gällande bland annat stöd och krispaket till företagare.

REGERINGENS HEMSIDA >

Skatteverket

Företag som har fått betalningsproblem som en direkt konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket med betalningen. Information och blankett för ansökan.

SKATTEVERKETS HEMSIDA >

Verksamt

Samlad information från myndigheter om det nya coronaviruset och vad som är viktigt för dig som företagare att känna till.

VERKSAMTS HEMSIDA >

Transportföretagen

Information om arbetsrättsliga frågor och eventuella överenskommelser som träffas mellan arbetsgivarorganisationer och arbetstagarorganisationer.

TRANSPORTFÖRETAGENS HEMSIDA >

Tillväxtverket

Information och stöd från Tillväxtverket som kan hjälpa dig hantera förändringar på grund av covid -19-utbrottet.

TILLVÄXTVERKETS HEMSIDA >

Almi

Information om vilket stöd du kan få från Almi.

ALMIs HEMSIDA >

Arbetsmiljöverket

För frågor om arbetsmiljöarbete, vilket ansvar du har som arbetsgivare och hur du kan agera under krisen. Läs mer på

ARBETSMILJÖVERKETS HEMSIDA >

Folkhälsomyndigheten

Information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten hittar du på

FOLKHÄLSOMYNDIGHETENS HEMSIDA >

Försäkringskassan

Information från Försäkringskassan om regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab.

FÖRSÄKRINGSKASSANS HEMSIDA >

Krisinformation.se

WHO har förklarat utbrottet av covid-19 som en pandemi. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra. UD avråder från icke nödvändiga resor till alla länder och i Sverige gäller förbud mot allmänna sammankomster och tillställningar med fler än 500 deltagare. Här finns samlad information från ansvariga myndigheter.

KRISINFORMATION.SE >

 

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbläsare har dåligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt uppdatera din webbläsare eller ladda ner någon annan som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×